Συμμετοχή στα καλοκαιρινά προγράμματα προστασίας της θαλάσσιας χελώνας – Ζάκυνθος, Πελοπόννησος και Κρήτη

Το καλοκαίρι του 2019 θα διοργανωθούν και πάλι στη Ζάκυνθο, την Κρήτη και την Πελοπόννησο από τον ΑΡΧΕΛΩΝ τα προγράμματα προστασίας των παραλιών ωοτοκίας της Καρέτα (Caretta caretta). Κάθε καλοκαίρι γύρω στους 90 σπουδαστές ή φοιτητές  από  40 εκπαιδευτικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, συμμετέχουν στα προγράμματα μαζί με άλλους εθελοντές, κάνοντας την πρακτική τους  άσκηση και αποκτώντας πρακτικές δεξιότητες και εμπειρία.

 Ο ΑΡΧΕΛΩΝ -Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας έχει σκοπό την προστασία των θαλασσίων χελωνών και των βιοτόπων τους. Οι παραλίες ωοτοκίας παρακολουθούνται από τον ΑΡΧΕΛΩΝ τα τελευταία 30 χρόνια και η συνέχιση των δράσεων προστασίας των θαλάσσιων χελωνών έχει ζωτική σημασία για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Τα προγράμματα διεξάγονται από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο κάθε χρόνο, στις παραλίες ωοτοκίας της Ζακύνθου – κόλπος Λαγανά-, της Πελοποννήσου – νότιος Κυπαρισσιακός κόλπος-, Κορώνης, Λακωνικού κόλπου και της Κρήτης – Ρέθυμνο, Χανιά, κόλπος Μεσσαράς. Μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ στην επίσημη ιστοσελίδα μας: https://www.archelon.gr/index.php .

Θα θέλαμε τη βοήθειά σας ώστε να ενημερωθούν οι φοιτητές / σπουδαστές σας για τις δυνατότητες συμμετοχής τους το καλοκαίρι του 2019. Ειδικότερα θα σας παρακαλούσαμε για τα παρακάτω, εφόσον είναι δυνατόν.

 –  να αναρτήσετε τη συνημμένη αφίσα στους πίνακες ανακοινώσεων για τους ERASMUS φοιτητές καθώς και όπου αλλού έχετε τη δυνατότητα, για να γίνει γνωστή η δραστηριότητά μας.

–  κατόπιν συνεννοήσεως, να διοργανωθεί μία παρουσίαση του ΑΡΧΕΛΩΝ (30-60 λεπτά) στο εκπαιδευτικό σας ίδρυμα. Οι άνθρωποι του Συλλόγου θα παρουσιάσουν τα προγράμματα στους φοιτητές σας που ενδιαφέρονται για πρακτική άσκηση σε θέματα περιβάλλοντος, επικοινωνίας αλλά και εθελοντισμού.

–  να μοιραστείτε στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχετε πρόσβαση τα μηνιαία Facebook Live Events του ΑΡΧΕΛΩΝ στα οποία  γίνεται  παρουσίαση για τα προγράμματά μας. Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας στην πρώτη online συνάντηση  στις 28 Νοεμβρίου 2018 και 29 Νοεμβρίου, ώρα: 14.10 μ.μ. Οι ερωτήσεις των ενδιαφερόμενων είναι ευπρόσδεκτες.

Σημειώνουμε ότι ισχύουν ευνοϊκοί όροι για τη συμμετοχή  φοιτητών και σπουδαστών από την Ελλάδα στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ, ελπίζουμε στη βοήθεια σας και βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Poster Προγράμματος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *